Menu

Waarom je als ouders een elektrische bakfiets moet hebben

Als ouder zijnde wil je natuurlijk ook samen met je kind(eren) met de fiets op pad kunnen gaan. Echter kan dit, vooral wanneer ze nog heel jong zijn, soms lastig zijn. Zo is een kinderzitje voor- of achterop de fiets niet altijd even handig, en kan het bovendien heel zwaar zijn om te fietsen. Daarom is een elektrische bakfiets de ideale oplossing. In deze blog zetten we alle voordelen van een elektrische bakfiets op een rijtje.

1. Minder moeite

Het grootste voordeel van een elektrische fiets is de trapondersteuning. Deze zorgt er namelijk voor dat het een stuk minder moeite kost om lange afstanden af te leggen. Een elektrische fiets kan namelijk tot wel 25 kilometer per uur gaan, maar je kan de trapondersteuning zo hoog of laag zetten als je zelf wilt. Hierdoor is het dus een stuk minder zwaar om met kinderen op de fiets te fietsen, waardoor je dus sneller de fiets zal pakken in plaats van bijvoorbeeld de auto.

2. Meer ruimte

Door een bakfiets is het niet langer nodig om zware tassen aan je stuur te hangen, je kan ze namelijk gemakkelijk in de bak gooien! Hierdoor wordt het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om samen met je kind boodschappen te gaan doen, aangezien nu zowel je kind als de boodschappen in de bak kunnen. Bovendien is het ook mogelijk om in een bakfiets meer dan één kind te vervoeren. Mocht je dus bijvoorbeeld twee kinderen hebben, dan is het niet langer nodig dat zowel papa en mama mee gaan op de fiets. 

3. Veiliger

Het is vaak een stuk veiliger om je kind in een bakfiets mee te nemen, ten opzichte van achterop je fiets. Een bakfiets heeft namelijk vaak twee wielen aan de bak, wat de fiets een stuk stabieler maakt. Daarnaast zit de bak voor aan de fiets, wat ervoor zorgt dat je altijd je kind in de gaten kan houden. Bovendien is het zoals eerder vermeld met een bakfiets niet meer nodig om zware tassen aan het stuur te hangen. Dit kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn, al helemaal met kinderen achterop.

Zoals hierboven uitgelegd zijn er veel voordelen verbonden met een elektrische bakfiets. Het is daarom als ouder zijnde zeker waard om te overwegen er een aan te schaffen. Mocht je overtuigd zijn, dan kan je een kijkje nemen naar het voordelige aanbod aan elektrische bakfietsen van Matrakbike